Rebarbarás-almás szelet

Rebarbarás-almás crumble, Rebarbarás-almás morzsasütemény

Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kiskanál víz
20 dkg finomliszt
9 dkg darabolt vaj
1 db tojás
A tetejére:
11 dkg finomliszt
½ kiskanál sütőpor
9 dkg vaj
2 késhegynyi őrölt fahéj
9 dkg barna cukor
A töltelékhez:
2 nagyobb tisztított, szeletelt alma
15 szál rebarbara
6 dl víz
1 darabka citrushéj
10 dkg mazsola

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet a vajjal a robotgépben fél percig morzsásra verjük. A tojást meg a vizet beledolgozzuk, ha kell, valamivel több vizet adunk hozzá. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk, és folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Egy 20 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkora lappá nyújtjuk, hogy a formába fektetve az alját meg az oldalát betakarja. A kilógó széleket éles késsel levágjuk.

3. Akkora zsír- vagy sütőpapírlapot fektetünk rá, hogy teljesen betakarja, az üregbe nyers rizst vagy babot töltünk, és 10 percig sütjük. Ekkor a rizst, illetve babot és a papírt eltávolítjuk, majd a tésztát még 7 perc alatt aranysárgára sütjük. Kihűlni hagyjuk.

4. A töltelékhez a rebarbarát megtisztítjuk, 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és a húsukat vékony szeletekre vágjuk. A cukrot a forró vízben felolvasztjuk, a citromhéjjal ízesítjük. A rebarbarát, az almát meg a mazsolát beletéve 3 percig forraljuk, ezalatt a rebarbara megpuhul, de nem mállik szét. Utána leszűrjük, és a citromhéjat kidobjuk. Kissé lehűtve a gyümölcskeveréket a tésztába töltjük.

5. A bevonathoz a lisztet a fahéjjal összekeverjük, a vajat belemorzsoljuk. A barna cukrot beledolgozzuk, és a rebarbarás keverék tetejére szórjuk. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

Rebarbarás-almás szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Rebarbarás-almás szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
pinterest