Cappuccinohab-torta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cappuccinohab-torta
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg olvasztott vaj
25 dkg darált csokoládés keksz
A fehér csokoládékrémhez:
½ dl tejszín
A mokkahabhoz:
3 kiskanál instant/nes kávé
20 dkg keserű étcsokoládé
½ dl tejszín
2 kiskanál víz
6 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
A tetejére:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 kiskanál kakaó

Elkészítés:

1. A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát hideg vízzel kiöblítünk, és a kekszmasszával kibéleljük. 20 percre jégbe hűtjük, hogy a massza megdermedjen.

2. A fehér csokoládékrémhez az összetört fehér csokoládét a tejszínben gőz fölött (vagy mikrohullámú készülékben) felolvasztjuk, simára keverjük. A tésztaalapra simítva az egészet visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém is megdermedjen.

3. A mokkahabhoz a vajat az olvasztott csokoládéval, a fél dl tejszínnel, a tojássárgával meg a meleg vízben feloldott kávéval simára keverjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként a csokoládés krémbe forgatjuk. Ezt is a tortára simítjuk, és a hűtőszekrénybe visszatesszük, hogy megdermedjen.

4. A tetejére a tejszínt (lehetőleg a habfixszel) kemény habbá verjük, a tortára simítjuk, és kakaóval megszórva azonnal tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Cappuccinohab-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Cappuccinohab-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
van itthon