Tejfölös almatorta

| Tejfölös almatorta receptek ,
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál jéghideg víz
3 dkg darabolt vaj
1 evőkanál reszelt ementáli sajt
16 dkg finomliszt
A töltelékhez:
2 dl sűrű tejföl
2 kisebb savanykás alma
2 evőkanál baracklekvár
3 dkg olvasztott vaj
1 db simára kevert tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A lisztet a sajttal és a vajjal a robotgépben 20 perc alatt morzsásra keverjük, majd a vizet beleöntve még 15 másodpercig verjük, hogy összeálljon. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk. Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 20 cm átmérőjű, olvasztott vajjal vagy olajjal kikent kerek formába terítve az alját és az oldalát betakarja. A kilógó széleket levágjuk, és a tésztát folpackba csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tésztát zsír- vagy sütőpapírlappal befedjük, és az üregbe nyers rizst vagy babot töltünk. 10 percig sütjük, majd a rizst, illetve babot és a papírt eltávolítva a tésztát még 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Mielőtt megtöltenénk, kihűtjük.

3. A töltelékhez az almát megtisztítjuk, és vékony cikkekre vágjuk. A tojást a cukorral, a kukoricaliszttel, a vaníliás cukorral és a tejföllel kikeverjük. A tésztára öntve az almaszeletekkel körkörösen betakarjuk. Olvasztott vajjal megkenve 25 percig sütjük, ezalatt az alma is szép sárga színt kap. Azon forrón a melegített és átszűrt baracklekvárral megkenjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Tejfölös almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Tejfölös almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
facebook