Málnás-áfonyás piskótatorta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnás-áfonyás piskótatorta
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss áfonya
25 dkg málna
1 kiskanál porcukor
2 db tojás
8 dkg rétesliszt
½ kiskanál sütőpor
3 dkg olvasztott vaj
1 dl tejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát olvasztott, de langyosra hűtött vajjal vagy olajjal kikenünk, liszttel meghintünk. A tojásokat elektromos habverővel a legerősebb fokozaton 5 perc alatt sűrű habosra verjük. A cukrot evőkanalanként beleszórjuk, és addig keverjük, amíg fel nem oldódik, a massza világossárga, fényes nem lesz.

2. A sütőporral elkevert lisztet evőkanállal a masszába forgatjuk, és a formába töltve 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, kihűtjük.

3. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük - gyorsabban verődik fel, és nem esik össze, ha 1 csomag ún. habfixet is beleverünk -, majd a tésztalapra simítjuk. A gyümölccsel körkörösen kirakjuk, és porcukorral megszórjuk.

Ha nincs friss áfonyánk akkor helyette epret is, vagy akár teljes egészében málnát is használhatunk.
Málnás-áfonyás piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Málnás-áfonyás piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
cikkek