Francia gyümölcstorta

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál jéghideg víz
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
6 dkg darabolt vaj
16 dkg finomliszt
A töltelékhez:
1 db kivi
15 dkg friss eper
1 csomag fehér tortazselé-por
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kukoricaliszt
2 és fél dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A lisztet a vajjal meg a cukorral a robotgépbe töltjük, és 15 másodperc alatt morzsásra keverjük. Ekkor a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a vizet is beleöntjük, még 20 másodpercig keverjük, hogy a tészta összeálljon. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk.

2. Egy 20 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a tésztát akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy beleterítve a forma alját, oldalát betakarja. A kilógó széleit levágjuk, majd a formát folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A tésztát zsír- vagy sütőpapírral beborítjuk, és az üregbe nyers rizst vagy babot töltünk. 10 percig sütjük, majd a rizst, illetve babot és a papírt eltávolítva a tésztát még 15 percre a sütőbe visszatesszük, aranysárgára sütjük.

4. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral meg a kukoricaliszttel habosra, világosra keverjük. A tejet felforraljuk, majd élénken verve a tojásos keverékbe dolgozzuk. Gondosan átszűrjük, és 3 percre a tűzre tesszük, közben habverővel kevergetjük, ezalatt a krém szépen besűrűsödik. A tűzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük, és tetejét folpackkal letakarva kihűlni hagyjuk.

5. A megmosott, lecsepegtetett epreket kicsumázzuk, és hosszában félbevágjuk. A kivit meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A krémet a tésztalapra simítjuk, és kirakjuk a gyümölccsel. A zseléport az előírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcsöt megkenjük vele.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Francia gyümölcstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2009 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Francia gyümölcstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj