Narancsos gyűrű

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos gyűrű
Adag: 1 gyűrűforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
3 dl tejszín
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál víz
1 és ¼ dl tej

Elkészítés:

1. A sütőt mérsékelt hőfokúra (150 °C-ra) előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű gyűrűformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A cukrot a vízzel közepes nagyságú lábasba töltjük, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, de nem forraljuk fel. Az edény falára tapadó kristályokat nedves kenőtollal eltávolítjuk. Utána a lángot nagyobbra állítjuk, az edényt megringatjuk, és kevergetés nélkül ismét kis lángon 10 percig forraljuk, így szép sárga színt kap. Azon forrón az előkészített formába töltjük, és hagyjuk kihűlni.

2. A tejszínt a tejjel közepes nagyságú lábasba töltjük. Krumplihámozóval vagy éles kiskéssel a jól megmosott narancs sárga héját lehántjuk, és 2 x 6 cm-es darabokra vágva a tejszínes keverékbe tesszük. Felforraljuk, majd a tűzről levéve a vaníliás cukrot is belekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.

3. A tojásokat a 6 dkg cukorral habosra keverjük. A tejszínes keveréket apránként, kevergetve beleöntjük, a narancshéjat kidobjuk. A keveréket sűrű szitán átszűrjük, majd a karamellel bélelt formába töltjük. Egy mély tepsibe vizet töltünk, a forró sütőbe toljuk, és ha a víz megmelegedett, a megtöltött gyűrűformát beleállítjuk. 35 percig így sütjük, majd vékony pengéjű kést vagy hústűt beleszúrunk, és ha már szárazan húzható ki, a sütemény készen van. Egy éjszakára jégre tesszük.

4. Tálalás előtt a torta széleit késsel meglazítjuk, majd a forma szájára tálat borítva, az egészet gyors mozdulattal megfordítjuk. A forma aljára nedves, meleg (sosem forró) konyharuhát terítünk, hogy a karamell-réteget meglazítsa, így tudjuk leemelni. Azonnal tálaljuk.

Narancsos gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Narancsos gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
recepttár