Gyors gyümölcsös szeletek



Elkészítés:
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük. A felolvadt leveles vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, négy részre, majd mindegyik részt átlósan kettévágjuk, így 8 háromszöget kapunk. A marcipánt 2 mm vastagra nyújtjuk, és a tésztáknál 2 cm-rel kisebb nyolc darabra szabjuk. Mindegyiket 1-1 tésztalapra fektetjük.
2. Ha konzervből készítjük a felezett gyümölcsöt alaposan lecsöpögtetjük, és a képen látható módon 1 cm vastag csíkokra bevagdaljuk, de nem szeleteljük fel. A gyümölcslegyezőket a tészták közepére, a marcipános részre fektetjük.
3. A gyümölcsöt és a tésztát olvasztott vajjal megkenjük, a gyümölcsre porcukrot szórunk, és a sütőlapra fektetve 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Azonnal tálaljuk.