Gyors gyümölcsös szeletek

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors gyümölcsös szeletek
Adag: 1 tepsi (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
85 dkg körte
vagy
85 dkg sárgabarack
vagy
85 dkg őszibarack
2 dkg olvasztott vaj
6 dkg marcipán
2 kiskanál porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük. A felolvadt leveles vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, négy részre, majd mindegyik részt átlósan kettévágjuk, így 8 háromszöget kapunk. A marcipánt 2 mm vastagra nyújtjuk, és a tésztáknál 2 cm-rel kisebb nyolc darabra szabjuk. Mindegyiket 1-1 tésztalapra fektetjük.

2. Ha konzervből készítjük a felezett gyümölcsöt alaposan lecsöpögtetjük, és a képen látható módon 1 cm vastag csíkokra bevagdaljuk, de nem szeleteljük fel. A gyümölcslegyezőket a tészták közepére, a marcipános részre fektetjük.

3. A gyümölcsöt és a tésztát olvasztott vajjal megkenjük, a gyümölcsre porcukrot szórunk, és a sütőlapra fektetve 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Készíthetjük friss gyümölccsel vagy konzerv gyümölccsel is. Ha friss gyümölcsből készítjük hámozzuk meg a gyümölcsöket.
Gyors gyümölcsös szeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Gyors gyümölcsös szeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj