Narancsos csokoládétorta



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, kilisztezünk, a fölösleget kirázzuk. Elektromos habverővel a vajat a tojások sárgájával habosra verjük, a cukrot, a kakaót meg a lisztet beleverjük, végül a dióval együtt kikeverjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Az egynegyedét evőkanállal a kakaós masszába forgatjuk, majd a többit is apránként beledolgozzuk. Az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a formából kiemelve üveg vagy porcelán tortatálra tesszük.
3. A töltelékhez a cukrot a tojássárgákkal elektromos habverővel simára, habosra keverjük. A langyosra hűtött fehér csokoládét meg a narancshéjat hozzáadjuk, és kikeverjük. A zselatint a narancslében elkeverjük, és gőz fölött kevergetve felolvasztjuk. A csokoládés krémhez öntjük, és addig keverjük, amíg sima lesz.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a szintén habbá vert tejszínnel együtt evőkanállal a krémbe forgatjuk. A tésztára simítjuk, és a tortát 180 percre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjék. Tálalás előtt a torta tetejét csokoládéforgácsokkal díszítjük.