Narancsos csokoládétorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 púpozott evőkanál kakaó
13 dkg darált dió
18 dkg vaj
4 db szétválasztott tojás
20 dkg porcukor
2 evőkanál kukoricaliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint keserű csokoládéforgács
A töltetékhez:
1 kiskanál reszelt narancshéj
6 dkg olvasztott fehér csokoládé
1 evőkanál narancslé
1 dl tejszín
1 kiskanál zselatinpor
1 evőkanál porcukor
4 db szétválasztott tojás

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, kilisztezünk, a fölösleget kirázzuk. Elektromos habverővel a vajat a tojások sárgájával habosra verjük, a cukrot, a kakaót meg a lisztet beleverjük, végül a dióval együtt kikeverjük.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Az egynegyedét evőkanállal a kakaós masszába forgatjuk, majd a többit is apránként beledolgozzuk. Az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a formából kiemelve üveg vagy porcelán tortatálra tesszük.

3. A töltelékhez a cukrot a tojássárgákkal elektromos habverővel simára, habosra keverjük. A langyosra hűtött fehér csokoládét meg a narancshéjat hozzáadjuk, és kikeverjük. A zselatint a narancslében elkeverjük, és gőz fölött kevergetve felolvasztjuk. A csokoládés krémhez öntjük, és addig keverjük, amíg sima lesz.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a szintén habbá vert tejszínnel együtt evőkanállal a krémbe forgatjuk. A tésztára simítjuk, és a tortát 180 percre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjék. Tálalás előtt a torta tetejét csokoládéforgácsokkal díszítjük.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Narancsos csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Narancsos csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
bevásárlólista