Hagymás lepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás lepény
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál jéghideg víz
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
A töltelékhez:
3 dkg reszelt parmezán sajt
3 dkg vaj
1 evőkanál francia mustár
3 db tojás
1 és ¼ dl tejföl

Elkészítés:

1. A vajat a liszttel keverőgépben összemorzsoljuk, majd a vizet beleöntve még 20 másodpercig verjük, amíg a tészta össze nem áll. Ha kell, még egy kevés vizet adunk hozzá. Meglisztezett deszkára áttéve rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy 23 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a formába fektetve az alját meg az oldalát befedje. A kilógó tésztát levágjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tésztára zsír- vagy sütőpapírt fektetünk, és a mélyedésébe nyers rizst, illetve babot töltünk. 10 percig így sütjük, majd a rizst vagy babot és a papírt eltávolítva a tésztát még 10 percre a sütőbe visszatesszük, aranysárgára sütjük.

3. A töltelékhez a hagymát a vajon kevergetve megpároljuk, majd kihűtjük.

4. A tojásokat a tejföllel simára keverjük. A tésztalapot a mustárral megkenjük, a hagymát ráterítjük. A tejfölös keveréket rásimítjuk, a parmezánnal megszórjuk. 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Paradicsomsalátával kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1868 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
szótár