Spárgalepény

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 dkg finomliszt
9 dkg darabolt vaj
2 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
75 dkg sós vízben főtt, friss spárga
vagy
70 dkg konzerv spárga
5 dkg reszelt ementáli sajt
2 kiskanál olaj
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 dl tejszín
4 evőkanál tej
2 db tojás

Elkészítés:

1. A vajat a kétféle liszttel összemorzsoljuk. A vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Meglisztezett deszkán simára kidolgozzuk. Egy 20 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját meg oldalát beborítsa. Az oldalából egy 2 cm széles csíkot visszahajtunk, hogy a tésztának pereme legyen. Folpackba csomagolva 20 perce a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A spárgát lecsöpögtetjük, és nyolc szálat félreteszünk. A többit 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát az olajban kis lángon megpároljuk.

3. A tejszínt a tejjel meg a tojásokkal simára keverjük, a hagymát meg a sajtot hozzáadjuk, és az apróra vágott spárgát beleforgatjuk. A tészta üregébe töltjük, a nyolc félretett spárgaszálat csillag alakban a tetejére fektetjük, és 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

2-3 napig hűtőszekrényben frissen tarthatjuk a spárgát, ha meghámozzuk és nedves konyharuhába csavarjuk úgy, hogy a csúcsa szabadon maradjon.
A spárgát nyersen daraboljuk fel a kívánt méretűre, mert megpárolva sokkal nehezebb elvágni.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spárgalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Spárgalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
cikkek