Gombás-csirkés felfújt



Elkészítés:
1. Az első réteslapot úgy fektetjük a gyúródeszkára, hogy a hosszabbik oldala essen felénk. A bal oldali felét vajjal megkenjük, morzsával megszórjuk, és a jobb oldali felét ráhajtjuk. Vágjunk le egy csíkot, hogy négyzet alakú tésztát kapjunk. A csücsköket hajtsuk középre, mintha borítékot készítenénk. A többi lappal is megismételjük ugyanezt. Hat 12 cm átmérőjű, 2 cm mély formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és mindegyikbe 1-1 ilyen összehajtogatott tésztát fektetünk. Nedves konyharuhával letakarjuk, nehogy kiszáradjon.
2. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkét meg a gombát 5 percig sütjük benne, majd kihűtjük. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük.
3. A bevonathoz a vajat megforrósítjuk, a lisztet beleszórjuk, és takaréklángon, kevergetve 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A hideg tejet apránként belekeverjük, majd tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, amíg sűrű (besamel-) mártást nem kaptunk. A tűzről levéve a tojások sárgáját apránként beledolgozzuk, a sajttal meg a mustárral ízesítjük.
4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és evőkanállal a sajtos besamelbe forgatjuk. A gombás csirkét a tésztával bélelt formákba töltjük, és a felfújt masszát rásimítva a sütőbe tesszük. 15 perc alatt a tészta ropogós lesz, a felfújt felemelkedik, és a teteje szépen megpirul.