Mexikói pite

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg darabolt vaj
16 dkg finomliszt
2 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
1 db avokádó
25 dkg konzerv tejes kukorica
2 evőkanál tejföl
2 dl csípős ketchup
8 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet a vajjal összemorzsoljuk (1. kép). A vizet hozzáadva tésztává dolgozzuk, ha kell, még egy kevés vizet öntünk bele. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk.

2. Egy 23 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát akkorára sodorjuk, hogy a forma alját és oldalát betakarja; a kilógó részeket levágjuk. Ha díszíteni akarjuk, a tészta szélén kb. 1 cm magasságú kis háromszögeket vágjunk ki köröskörül (2. kép). Folpackkal letakarva a formával együtt 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tésztát zsír- vagy sütőpapírral letakarjuk, és az üregébe nyers rizst, illetve babot töltünk. 10 percig sütjük, majd a rizst vagy babot és a papírt eltávolítva még 10 percre a sütőbe visszatesszük. Kihűlni hagyjuk.

4. A töltelékhez a babot nemcsak leszűrjük, de alaposan le is csöpögtetjük, majd apróra vágjuk. A ketchup felét a paradicsompürével elkeverjük, a babot a maradék hozzávalókkal elkeverve a tészta üregébe töltjük (3. kép), a tetejét a paradicsomos szósszal lelocsoljuk, és még 20 percig sütjük.

5. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és szeletekre vágva csillag alakban a lepény tetejére fektetjük (4. kép). A közepére tejfölt halmozunk, és azon frissiben, salátával tálaljuk.

Mexikói pite Mexikói pite Mexikói pite Mexikói pite
A töltelék tetejére avokádó helyett paprikaszeleteket is fektethetünk, aminek a héját előbb lehúzzuk. Ehhez rövid időre forró grillbe vagy sütőbe tesszük, utána konyharuha alatt hűlni hagyjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mexikói pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Mexikói pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
hírlevél