Rokfortos quiche



Elkészítés:
1. A lisztet a dióval összekeverjük, és a vajjal elmorzsoljuk. A vizet beledolgozzuk, ha nem elég, valamennyivel többet is önthetünk hozzá. A tésztát meglisztezett gyúródeszkán könnyedén összegyúrjuk.
2. Egy 20 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát akkora lappá nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát beborítsa, majd 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tésztára zsír- vagy sütőpapírt fektetve az üregét nyers rizzsel vagy babbal megtöltjük. 10 percig sütjük, majd a rizst, illetve babot és a papírt eltávolítva még 10 percre a sütőbe visszatesszük, szép pirosra sütjük.
4. A töltelékhez a sajtot simára keverjük, és a tejszínnel, a tojásokkal meg a petrezselyemmel összedolgozzuk. A félig sült tészta üregébe simítjuk, és 30 percig sütjük: ezalatt a töltelék szépen felemelkedik, és a teteje piros lesz. Melegen tálaljuk, mert ha kihűlt, a töltelék összeesik.