Rokfortos quiche

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortos quiche
Adag: 1 piteforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg darabolt vaj
6 dkg darált dió
16 dkg finomliszt
1 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
vagy
15 dkg márványsajt
1 és ¼ dl tejszín
2 db simára kevert tojás
1 csokor kisebb csokor, összevágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A lisztet a dióval összekeverjük, és a vajjal elmorzsoljuk. A vizet beledolgozzuk, ha nem elég, valamennyivel többet is önthetünk hozzá. A tésztát meglisztezett gyúródeszkán könnyedén összegyúrjuk.

2. Egy 20 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát akkora lappá nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát beborítsa, majd 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tésztára zsír- vagy sütőpapírt fektetve az üregét nyers rizzsel vagy babbal megtöltjük. 10 percig sütjük, majd a rizst, illetve babot és a papírt eltávolítva még 10 percre a sütőbe visszatesszük, szép pirosra sütjük.

4. A töltelékhez a sajtot simára keverjük, és a tejszínnel, a tojásokkal meg a petrezselyemmel összedolgozzuk. A félig sült tészta üregébe simítjuk, és 30 percig sütjük: ezalatt a töltelék szépen felemelkedik, és a teteje piros lesz. Melegen tálaljuk, mert ha kihűlt, a töltelék összeesik.

Rokfortos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2075 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Rokfortos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
ételfotó