Lazacos quiche

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál jéghideg víz
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
A töltelékhez:
42 dkg vörös, konzerv lazac
13 dkg áttört tehéntúró
3 db simára kevert tojás
3 szál apróra vágott újhagyma
vagy
8 dkg ricotta sajt

Elkészítés:

1. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a vizet hozzáadjuk. Ha kell, valamivel több víz is kerülhet a tésztába. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk. Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát betakarja, a széleit levágjuk. Folpackkal leborítva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A formát zsír- vagy sütőpapírlappal teljesen betakarjuk, és az üregbe nyers rizst, illetve babot töltünk. 10 percig sütjük, majd a rizst vagy babot és a papírt eltávolítva még 10 percre a sütőbe visszatesszük, utána kihűlni hagyjuk.

3. A töltelékhez a lazacot leitatjuk, apróra vágjuk, és a túróval, a sajttal meg a tojásokkal turmixgépben fél perc alatt pépesítjük. Az újhagymát a tésztára terítjük, a lazacos tölteléket rásimítjuk, és 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Lazacos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Lazacos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
cikkek