Póréhagymás kosárkák

Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ evőkanál jéghideg víz
másfél dkg darabolt vaj
2 dkg finomliszt
1 és ⅓ dkg kukoricaliszt
¾ dkg reszelt parmezán sajt
vagy
¾ dkg kemény reszelt sajt
A töltelékhez:
½ szál szeletelt, közepes méretű póréhagyma
¼ csokor snidling
dl tejszín
1 dkg vaj
¾ evőkanál száraz fehérbor
db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet a vajjal gépben fél percig keverjük, amíg morzsás nem lesz, majd a vizet hozzáöntve összedolgozzuk. Ha kell, még több vizet öntünk bele. Meglisztezett deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Hat darab, 10 cm átmérőjű, kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a tésztából két folpacklap között 6 akkora lapot nyújtunk, hogy a formák alját és oldalát kibélelhessük.

3. Zsír- vagy sütőpapírral betakarjuk a tésztákat, és nyers rizzsel vagy babbal megtöltve 10 percig sütjük. A rizst, illetve a babot meg a papírt eltávolítva még 7 percig sütjük, majd kihűlni hagyjuk.

4. A sütőt 180 °C-ra mérsékeljük. A felszeletelt póréhagymát a vajon átsütjük, a borral felengedve puhára pároljuk, majd a nedvességet elpárologtatjuk. A tölteléket a tésztára terítjük. A tojásokat a tejszínnel meg a snidlinggel simára keverjük, a kis formákba öntjük, és a tetejét sajttal megszórjuk. 30 perc alatt szép pirosra sütjük, és melegen vagy hidegen, olasz saláta kíséretében tálaljuk.

Mielőtt a pórét felszeleteljük, gondosan mossuk meg, a külső, szennyes héját hántsuk le, a „bajuszos" végétől is szabadítsuk meg.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Póréhagymás kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Póréhagymás kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
recepttár