Rák-quiche zöld bundában

Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 csokor összevágott snidling
½ csokor összevágott kapor
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
1 evőkanál jéghideg víz
A díszítéshez:
igény szerint kapor
A töltelékhez:
20 dkg konzerv rák
4 dkg reszelt ementáli sajt
2 dkg vaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
2 db tojás
2 dl tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A vajat ujjbegyünkkel a lisztben elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját, a fűszereket és a vizet is hozzáadva összedolgozzuk. Meglisztezett deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk (1. kép), majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Egy alacsony peremű, 10 x 35 cm-es téglalap alakú formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalait kibélelhessük vele (2. kép). A kilógó széleket a sodrófa segítségével eltávolítjuk.

3. A tésztára zsír- vagy sütőpapírt fektetve nyers rizst vagy babot öntünk az üregbe (3. kép), és 10 percig sütjük. Utána a rizst vagy babot meg a papírt eltávolítjuk, és a tésztát még 7 percig sütjük, ezután hagyjuk hűlni.

4. A sütőt 180 °C-ra mérsékeljük. A hagymát a vajban megpároljuk, majd szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük, hagyjuk lecsepegni. A rákocskákat is leitatjuk és a hagymával együtt a tésztára terítjük. A tojásokat a tejszínnel meg a sajttal összekeverve ráöntjük (4. kép), kaporlevelekkel díszítjük. Még 30 percig sütjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Rák-quiche zöld bundában Rák-quiche zöld bundában Rák-quiche zöld bundában Rák-quiche zöld bundában
A konzerv rákot fagyasztottal is helyettesíthetjük.
Rák-quiche zöld bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Rák-quiche zöld bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
vegetáriánus ételek