Tengeri kosárkák



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Nyolc darab, 8 cm átmérőjű kis kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. 4 réteslapot egymásra fektetünk, közben minden réteget olvasztott vajjal megkenünk. Utána a tésztát először kettőbe, majd mindegyik felet 4-4 négyzetre vágjuk. A maradék tésztalapokkal ezt megismételjük.
2. Mindegyik formába 4-4 tésztadarabot fektetünk úgy, hogy közben 90 fokkal mindig elfordítjuk a formát, és a maradék vajjal megkenjük. A rákot meg a félbevágott kagylókat a formákba osztjuk.
3. A tojásokat a tejszínnel, a tejjel meg a liszttel simára keverjük, és a tenger gyümölcseire öntve, a kakukkfűvel megszórva 30 percig sütjük; ezalatt a tészta aranybarna, ropogós lesz. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd melegen, saláta kíséretében tálaljuk.