Tengeri kosárkák

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tengeri kosárkák
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg garnélarák
15 dkg tisztított kagyló
8 lap réteslap
6 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
2 dl tejszín
1 dl tej
4 szál apróra vágott újhagyma
3 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál finomliszt
½ kiskanál szárított kakukkfű

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Nyolc darab, 8 cm átmérőjű kis kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. 4 réteslapot egymásra fektetünk, közben minden réteget olvasztott vajjal megkenünk. Utána a tésztát először kettőbe, majd mindegyik felet 4-4 négyzetre vágjuk. A maradék tésztalapokkal ezt megismételjük.

2. Mindegyik formába 4-4 tésztadarabot fektetünk úgy, hogy közben 90 fokkal mindig elfordítjuk a formát, és a maradék vajjal megkenjük. A rákot meg a félbevágott kagylókat a formákba osztjuk.

3. A tojásokat a tejszínnel, a tejjel meg a liszttel simára keverjük, és a tenger gyümölcseire öntve, a kakukkfűvel megszórva 30 percig sütjük; ezalatt a tészta aranybarna, ropogós lesz. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd melegen, saláta kíséretében tálaljuk.

Ha van, egy csokor friss kakukkfüvet használhatunk a szárított helyett, de összevagdalt petrezselyemmel, snidlinggel vagy más zöld fűszerrel is készíthetjük.
Tengeri kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Tengeri kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
recepttár