Spenótos-sajtos quiche

Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
1 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
20 dkg friss paraj
5 dkg reszelt ementáli sajt
25 dkg krémsajt
vagy
25 dkg ricotta sajt
4 szál összevágott újhagyma
3 db tojás
1 dl tejföl
3 evőkanál tej
1 késhegynyi őrölt feketebors
1 késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a tojássárgáját meg a vizet is beledolgozzuk. Ha kell, még egy kevés vizet adunk hozzá. Meglisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Egy 23 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. A tésztára zsírpapírlapot fektetünk, erre nyers rizst, illetve babot töltünk, és 10 percre a sütőbe tesszük. Ekkor a rizst vagy babot és a papírt eltávolítjuk, majd a tésztát még 7 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.

3. A sütőt 180 °C-ra mérsékeljük. A parajt megtisztítjuk, majd forró vízbe rakva 1 percig főzzük. Nemcsak leszűrjük, de a vizet ki is nyomkodjuk belőle, majd összevagdalva a sajttal, az újhagymával, a tojásokkal, a tejföllel meg a tejjel összekeverjük, megborsozzuk. A tésztakehelybe simítjuk, reszelt szerecsendióval megszórjuk, és 35 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd azon melegen tálaljuk.

Spenótos-sajtos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9029 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Spenótos-sajtos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
könyvek