Avokádós-sonkás paradicsomlepény

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádós-sonkás paradicsomlepény
Adag: 1 lepényforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet fehér, héja nélkül szendvicskenyér
4 dkg puha vaj
A töltelékhez:
8 dkg szeletelt füstölt sonka
4 nagyobb szeletelt paradicsom
½ db karikára vágott avokádó
3 evőkanál tej
10 dkg reszelt ementáli sajt
3 db tojás
1 dl tejföl

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A kenyérszeletek belét sodrófával kissé szétlapítjuk, és mindkét oldalukat vékonyan megvajazzuk, átlósan kettévágjuk. Úgy fektetjük körkörösen egy 23 cm átmérőjű kerek formába, hogy a szeletek félig egymásra kerüljenek.

2. A forró sütőben 10 perc alatt ropogósra, de nem túl barnára sütjük. A sütőt közepesre (180 °C-ra) mérsékeljük.

3. A sonkát, a paradicsomot, az avokádót meg a sajtot a kenyerekre rakjuk. A tojásokat a tejföllel meg a tejjel simára keverjük, és a töltelékre öntjük.

4. Még 30 percig sütjük: akkor jó, ha a kenyér ropogós, a töltelék kocsonyás lett.

Avokádós-sonkás paradicsomlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1403 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Avokádós-sonkás paradicsomlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
bevásárlólista