Lepény háromféle sajtból

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lepény háromféle sajtból
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
3 dkg reszelt ementáli sajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg reszelt edami sajt
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld
3 db simára kevert tojás
1 dl tej
2 dl tejszín
1 csokor összevágott snidling

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Az első tésztalapot vajjal megkenjük. A második lapot ráfektetjük, ezt is vajjal megkenjük. A rétegezést tovább folytatjuk, amíg valamennyi tésztalapot felhasználtuk.

2. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a több rétegű tésztát úgy fektetjük rá, hogy a széle a formából kilógjon.

3. A töltelékhez valamennyi hozzávalót jól összekeverjük, és a tésztára simítjuk, a tészta lelógó széleit ráhajtjuk. A forró sütőbe téve 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Lepény háromféle sajtból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Lepény háromféle sajtból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
twitter