Lepény háromféle sajtból
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tortaforma (6 főre)
A töltelékhez:
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Az első tésztalapot vajjal megkenjük. A második lapot ráfektetjük, ezt is vajjal megkenjük. A rétegezést tovább folytatjuk, amíg valamennyi tésztalapot felhasználtuk.
2. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, és a több rétegű tésztát úgy fektetjük rá, hogy a széle a formából kilógjon.
3. A töltelékhez valamennyi hozzávalót jól összekeverjük, és a tésztára simítjuk, a tészta lelógó széleit ráhajtjuk. A forró sütőbe téve 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.