Sonkás camembert-quiche



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A sonkát grillben vagy teflonserpenyőben ropogósra pirítjuk. Az első tésztalapot olajjal megkenjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, hogy a tészta a formából kilógjon. A második és a harmadik lappal ezt megismételjük, de 90 fokkal elfordítva. A negyedik lapot félbehajtva a forma aljára fektetjük, hogy szilárdabb alapot kapjunk.
2. A ropogós sonkát a tésztaalapra fektetjük, a camembert-szeleteket rárakjuk. A tojásokat a tejszínnel simára keverjük, és a tésztába öntjük. A forma szélén kilógó tésztalapokat a töltelékre hajtjuk.
3. Forró sütőben 35 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, salátával tálaljuk.