Francia pizza

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Francia pizza
Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db szeletelt paradicsom
1 maréknyi fekete olívabogyó
3 dkg reszelt edami sajt
vagy
3 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál olívaolaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma
1 késhegynyi kakukkfű
½ kiskanál oregánó
½ tubus szardellapaszta
1 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenjük. A felengedett tésztát kinyújtjuk, és a tepsire terítjük.

2. A hagymát a fűszerekkel az olajon 10 percig pároljuk, majd úgy simítjuk a tésztára, hogy a szélén 2 cm-es üres csík maradjon. A paradicsomszeletekkel kirakjuk, a hagymával meghintjük, és a sajtot rászórjuk.

3. A szardellapasztából rácsokat nyomunk a tetejére, és mindegyik négyszög közepére 1-1

olívabogyót ültetünk. Az üresen maradt tésztaperemet a tojással megkenjük, és a forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Francia pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1755 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Francia pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
szótár