Fűszeres kosárkák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres kosárkák
Adag: 1 tepsi (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 szelet héja nélkül fehérkenyér
4 dkg puha vaj
A töltelékhez:
5 dkg reszelt parmezán sajt
½ csokor összevágott kapor
½ kiskanál kakukkfű
2 db tojás
2 evőkanál tej
1 és ¼ dl tejszín
1 csokor összevágott snidling
1 csokor összevágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. Egy 12 mélyedéssel ellátott tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.

2. A kenyérszeletekből 7,5 cm átmérőjű korongokat vágunk ki, ezeket nyújtófával kissé ellapítjuk, kevés vajjal megkenjük, és a tepsi üregeibe nyomjuk.

3. A sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen.

4. A sütőt utána közepesre (180 °C-ra) mérsékeljük. A tojásokat a tejjel, a tejszínnel, valamint az apóra vágott zöld fűszerekkel összekeverjük, a kenyérrel bélelt üregekbe töltjük, végül a tetejüket sajttal megszórjuk. A sütőbe visszatéve 25 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fűszeres kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Fűszeres kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
van itthon