Hagymás-gombás tojáslepény

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás-gombás tojáslepény
Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tisztított, szeletelt gomba
3 szál összevágott újhagyma
2 db tojás
1 evőkanál olaj
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
8 dkg finomliszt
1 dl tejszín
másfél dl tej
vagy
5 dkg edami sajt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek cseréptálat olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.

2. A gombát az olajon megpároljuk, majd kihűtjük.

3. Az újhagymát a petrezselyemmel, a liszttel meg a sajttal összekeverjük, és a gombát is hozzáadjuk.

4. A tojásokat a tejszínnel meg a tejjel pohárban simára keverjük, a gombás masszához adjuk és a formába töltjük. 25 percig sütjük, és melegen vagy langyosan tálaljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
A gomba pirítása a következőképpen célszerű: a gombát forró zsiradékba tesszük és megsózzuk. Ekkor a gomba kiadja levét, amiben megpárolhatjuk (víz nem szükséges), majd zsírjára pirítjuk. Így készítve finomabb lesz.
Hagymás-gombás tojáslepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Hagymás-gombás tojáslepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
facebook