Spárga-quiche paprikával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárga-quiche paprikával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet fehérkenyér
35 dkg konzerv spárga
vagy
35 dkg friss, sós vízben főtt spárga
1 kisebb apróra vágott marinált paprika
vagy
1 kisebb apróra vágott paradicsompaprika
3 és fél dl tej
4 db tojás
1 és ¼ dl tejföl
4 szál összevágott újhagyma
1 késhegynyi fokhagymás só
1 késhegynyi őrölt feketebors
8 dkg reszelt edami sajt
vagy
8 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.

2. A sós, cukros vízben főtt spárgát (ha konzervet használunk, előzőleg csöpögtessük le) papírtörölközőn leitatjuk.

3. A kenyér héját levágjuk, a belét összemorzsoljuk. Tálba téve a tejjel leöntjük, alaposan összekeverjük.

4. A többi hozzávalót is beleforgatjuk, és a kikent tálba simítva 35 percig sütjük, ezalatt megkocsonyásodik.

Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spárga-quiche paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Spárga-quiche paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
recept beküldése