Spárga-quiche paprikával
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.
2. A sós, cukros vízben főtt spárgát (ha konzervet használunk, előzőleg csöpögtessük le) papírtörölközőn leitatjuk.
3. A kenyér héját levágjuk, a belét összemorzsoljuk. Tálba téve a tejjel leöntjük, alaposan összekeverjük.
4. A többi hozzávalót is beleforgatjuk, és a kikent tálba simítva 35 percig sütjük, ezalatt megkocsonyásodik.
Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.