Ratatouille-táskák



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük.
2. A padlizsánt és a cukkinit 1 cm-es szeletekre, a paprikát 2 cm-es csíkokra, a paradicsomot kockákra daraboljuk (1. kép).
3. A tésztából 2 nagy lapot nyújtunk, az egyiket tojással megkenjük, a másikat ráfektetjük (2. kép), és 4 négyzetre vágjuk. Nagy sütőlemezre nem túl közel egymáshoz lerakjuk, és a forró sütőben 20 percig sütjük; ezalatt magasra feljönnek, és aranyszínűre pirulnak. Melegen tartjuk.
4. A hagymát az olajban megfonnyasztjuk, a fokhagymát belerakjuk, és még 1-2 percig pároljuk. A padlizsánt, a cukkinit meg a kétféle paprikát hozzáadva, időnként megkeverve 10 percig fedő alatt pároljuk.
5.. Ekkor tesszük bele a paradicsomot (3. kép), és fedő nélkül még 10 percig a tűzön hagyjuk, hogy a fölösleges leve elpárologjon. Mindegyik tészta közepéből egy 8 cm átmérőjű korongot kivágunk, a belső puha részét kiemeljük (4. kép), és az üreget a ratatouille-lal megtöltve azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |