Currys zöldséglepény

Adag: 1 tepsi (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
1 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
100 dkg mélyhűtött vegyes zöldség
3 kiskanál enyhe currypor
vagy
3 kiskanál csípős currypor
3 szál apróra vágott újhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál olaj
5 db simára kevert tojás
5 dl tejszín
4 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tojással meg a vízzel összeállítjuk. Ha kell, még egy kevés vizet adunk hozzá. Utána meglisztezett deszkán simára gyúrjuk, és folpackba csomagolva 20 perce a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Egy alacsony peremű, 20 cm-es, négyzet alakú tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját beterítse, a széleit kissé felhúzzuk a tepsi oldalára.

3. Sütő- vagy zsírpapírt terítünk a tésztára, nyers rizzsel vagy babbal kitöltjük az üreget, és forró sütőben 10 percig sütjük. Utána a „támasztékot" meg a papírt eltávolítjuk, és a tésztát további 7 perc alatt világossárgára sütjük. Kivesszük a sütőből.

4. Ezután a tüzet közepesre (180 °C-ra) mérsékeljük. A fagyott zöldséget a megforrósított olajba öntjük, időnként megkeverve addig sütjük, amíg kissé megpirul, jó puha lesz. Ekkor a többi töltelékhez valót is hozzáadjuk, a curryporral (amely ízlés szerint lehet csípős vagy enyhe) ízesítjük, jól összekeverjük, 1 percig a tűzön hagyjuk. A félig sült tésztára öntjük, és még 35 percig sütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Currys zöldséglepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Currys zöldséglepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
hírlevél