Tonhallepény

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhallepény
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
12 és fél dkg majonéz
4 szál összevágott újhagyma
4 db simára kevert tojás
2 dl tejföl
1 csokor összevágott snidling
vagy
5 dkg edami sajt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Az első réteslapot vajjal megkenjük, és a másodikat ráfektetjük, ezt is megkenjük. A műveleteket mind a hat lappal megismételjük.

2. Egy 21 x 29 cm-es tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Az egymásra rakott tésztalapokat belefektetjük, a szélüket visszahajtva összenyomkodjuk.

3. A töltelékhez a hozzávalókat a tejföllel és a majonézzel alaposan összekeverjük, a tésztára simítjuk, és a forró sütőben 35 perc alatt világosbarnára sütjük. Kis szeletekre vágva tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
1 kiskanál dijoni mustár
4 kiskanál citromlé
1 csipet porcukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tojássárgát közepes nagyságú tálba ütjük. Díjoni (csípős) mustárt és 2 kiskanál citromlét adunk hozzá, és fél perc alatt habosra keverjük.

2. Az olívaolajat, eleinte csak cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleverjük: ahogy nő a beledolgozott olaj mennyisége, úgy vastagodik, sűrűsödik a majonéz.

3. Utána még 2 kiskanál citromlével, sóval, őrölt borssal is ízesítjük (csipetnyi porcukorral is szelídíthetjük az ízét).

Tonhallepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Tonhallepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
bevásárlólista