Sajtos-sonkás quiche

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
9 dkg darabolt vaj
20 dkg finomliszt
1 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
15 dkg apróra vágott sonka
3 db simára kevert tojás
25 dkg krémsajt
vagy
25 dkg ricotta
13 dkg konzerv csemegekukorica
másfél dl tejföl
2 evőkanál rétesliszt

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet a vajjal morzsásra összedolgozzuk, majd a tojásokat meg a jéghideg vizet beledolgozzuk. Ha kell, még több vizet adunk hozzá. Meglisztezett deszkán simára gyúrjuk, és cipóvá formázva, folpackba csomagolva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú, mély tortaformát kizsírozunk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát is beborítsa, és belefektetjük. A tetejére sütőpapírt terítünk, erre rizst vagy babot szórunk, a forró sütőben 10 percig sütjük. A „támasztékot" meg a papírt eltávolítjuk, majd a tésztát még 10 percig sütjük.

3. A töltelékhez a hozzávalókat kézzel vagy géppel alaposan összekeverjük, és a tésztába töltve még 35 percig sütjük. A tortakarimát lehúzva róla a tortalapon tálaljuk.

A tésztát egy nappal korábban már összegyúrhatjuk, másnapig a hűtőszekrényben eláll.
A konzerv kukoricát szűrjük le és öblítsük át felhasználás előtt.
Sajtos-sonkás quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Sajtos-sonkás quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
bevásárlólista