Gyors lazacos quiche

Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
A tésztához:
1 evőkanál hideg víz
16 dkg finomliszt
6 dkg darabolt vaj
1 kiskanál kakukkfű
A töltelékhez:
2 db simára kevert tojás
13 dkg krémsajt
½ kiskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál snidling
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál kakukkfű

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet a vajjal meg a kakukkfűvel morzsásra (keverőgéppel fél perc alatt) összedolgozzuk. A tojássárgáját a jéghideg vízzel együtt hozzáadjuk, majd lisztezett deszkán összegyúrjuk. Cipót formázva belőle folpackba csomagoljuk, és 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Egy 20 cm átmérőjű, lapos peremű kerek formát kizsírozunk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és peremét beborítsa. A formába téve a tészta szélét cakkosra nyomkodjuk.

3. Zsír- vagy sütőpapírból akkora lapot vágunk, mint a forma, és a tésztára fektetjük, rizst vagy babot töltünk rá. 10 percre a forró sütőbe tesszük, majd a „támasztékot' meg a papírt eltávolítjuk, és a tésztát még 10 percig sütjük, kivesszük. Ezután a sütő lángját közepesre (180 °C-ra) mérsékeljük.

4. A töltelékhez a lazacot összevagdaljuk, és a tojásokkal, a krémsajttal, a majonézzel, a fűszerekkel meg a citromhéjjal alaposan összekeverjük. A tésztába töltjük, és a sütőbe visszatolva kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük. A díszítésre szánt lazacot a tetejére fektetve tálaljuk.

Ha a lazac ízét túl erősnek érezzük, csak 5 dkg-ot keverjünk a töltelékbe. Más füstölt hallal is elkészíthető.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Gyors lazacos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Gyors lazacos quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
vegetáriánus ételek