Vaddisznósült szalmi módra

Agrioguruno szalmi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Vaddisznósült szalmi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vaddisznócomb
10 dkg vaj
1 szál karikára vágott sárgarépa
¼ fej kockára vágott zellergumó
4 nagy hámozott, passzírozott paradicsom
½ dl konyak
igény szerint liszt
igény szerint víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A páchoz:
5 dl vörösbor
1 szál karikára vágott sárgarépa
ízlés szerint egész feketebors
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

1- A pác hozzávalóinak összekeverésével elkészítjük a pácot.

2. A húst nagyobb darabokra vágjuk, tálba tesszük, ráöntjük az elkészített páclét, és lefedve 2 napra (!) hűvös helyre tesszük. A húsdarabokat többször megforgatjuk, hogy egyenletesen pácolódjanak.

3. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a pácolt húst elősütjük benne. Egy kis páclével leöntjük, és hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert, a paradicsompürét és a konyakot. Sóval és borssal fűszerezzük, és 90 percig gyenge tűzön pároljuk. A húst tálra tesszük.

4. A pecsenyelét szűrőn áttörjük, és a vízben feloldott liszttel besűrítjük. A húsra öntjük, és tálaljuk. Zöldséget és burgonyát kínálunk mellé.

Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Vaddisznósült szalmi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3937 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Vaddisznósült szalmi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj