Folyamirák olajos-citromos mártásban

Karavidesz me ladolemono

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Folyamirák olajos-citromos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
4 db élő rák
1 teáskanál oregánó
½ csokor finomra aprított kapor
1 fej finomra aprított hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban bő vizet forralunk, és hozzáadjuk a hagymát, a kaprot, az oregánót és egy kis sót.

2. Az élő rákokat a forró vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd kivesszük őket. A húsukat kiszedjük a páncélból (ha lehet, ne tegyünk kárt benne), és a páncélokba visszatéve elrendezzük a tálon.

3. Az olívaolajat és a citromlét habverővel összekeverjük, a rákhúsra öntjük, és tálaljuk. Zöld salátát és friss fehér kenyeret adunk hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Folyamirák olajos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Folyamirák olajos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár