Folyami rák paradicsommártásban

Karavidesz szaganaki

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Folyami rák paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db élő rák
25 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
5 ág finomra aprított bazsalikom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban bő vizet forralunk, megsózzuk, és az élő rákokat beletesszük. Kb. 5 percig főzzük, majd kivesszük őket, és a húsukat kiszedjük a páncélból.

2. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a rákhúst erősen megpirítjuk benne, és borral leöntjük.

3. A paradicsomot és a bazsalikomot hozzáadjuk, és megsózzuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet, és a mártást néhány perc alatt sűrűre főzzük. Tányérra tesszük, és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Folyami rák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Folyami rák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár