Szardella paradicsommal

Gavrosz plaki

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardella paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szardella
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 dl víz
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint vékonyra szeletelt fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megtisztítjuk, a fejét eltávolítjuk, a törzsét megmossuk. Tűzálló tálba tesszük, sóval és borssal fűszerezzük.

2. A paradicsomot, a petrezselymet, a fokhagymát és az olívaolajat hozzáadjuk, és ráöntjük a vizet.

3. Az előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Forrón, friss fehér kenyérrel és salátával tálaljuk.

Paradicsom és petrezselyem helyett ízesíthetjük 2 citrom levével és sok-sok oregánóval.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardella paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1524 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Szardella paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek