Búzaleves

Epíroszi búzaleves, Poliszpori

| Görög gabonás-gyümölcsös leves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Búzaleves
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg szemes kukorica
22 és fél dkg szemes búza
1 csipet
7 és fél dkg apróra vágott dió
7 és fél dkg apróra vágott mogyoró
7 és fél dkg mazsola
7 és fél dkg apróra vágott mandula
7 és fél dkg darabolt aszalt sárgabarack
7 és fél dkg darabolt aszalt füge
igény szerint liszt
ízlés szerint kristálycukor
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A szárított kukoricaszemeket egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és a kukoricát jól megmossuk. A szárított búzával együtt lábosba tesszük, bő vízzel felöntjük, és olívaolajat, ízlés szerint cukrot, valamint egy csipet sót adunk hozzá.

2. Közepes lángon addig főzzük, amíg a kétféle mag már majdnem puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a dióféléket és az aszalt gyümölcsöket, és készre főzzük. Közben gyakran megkeverjük.

3. Egy kis lisztet kevés meleg vízben feloldunk, és besűrítjük vele a levét. Tányérokba merjük, és melegen tálaljuk. A leves hűtőszekrényben néhány napig eltartható.

Az epíroszi falvakban szüretkor nagy mennyiségben készítik el ezt a levest. Ilyenkor több család összejön, táncolnak és énekelnek. A feldolgozott hozzávalók, amelyeket még másokkal is ki lehet egészíteni, azt jelképezik, amit az elmúlt évben a föld adott. A közös főzést közös evés követi.
Búzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Búzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon