Búzaleves

Epíroszi búzaleves, Poliszpori

| Görög gabonás-gyümölcsös leves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Búzaleves
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg szemes kukorica
45 dkg szemes búza
1 csipet
15 dkg apróra vágott dió
15 dkg apróra vágott mogyoró
15 dkg mazsola
15 dkg apróra vágott mandula
15 dkg darabolt aszalt sárgabarack
15 dkg darabolt aszalt füge
igény szerint liszt
ízlés szerint kristálycukor
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A szárított kukoricaszemeket egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és a kukoricát jól megmossuk. A szárított búzával együtt lábosba tesszük, bő vízzel felöntjük, és olívaolajat, ízlés szerint cukrot, valamint egy csipet sót adunk hozzá.

2. Közepes lángon addig főzzük, amíg a kétféle mag már majdnem puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a dióféléket és az aszalt gyümölcsöket, és készre főzzük. Közben gyakran megkeverjük.

3. Egy kis lisztet kevés meleg vízben feloldunk, és besűrítjük vele a levét. Tányérokba merjük, és melegen tálaljuk. A leves hűtőszekrényben néhány napig eltartható.

Az epíroszi falvakban szüretkor nagy mennyiségben készítik el ezt a levest. Ilyenkor több család összejön, táncolnak és énekelnek. A feldolgozott hozzávalók, amelyeket még másokkal is ki lehet egészíteni, azt jelképezik, amit az elmúlt évben a föld adott. A közös főzést közös evés követi.
Búzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Búzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok