Roston sült borjúmáj
Szikotakia moszhariszia szti szhara



Elkészítés:
1. A középen elvágott májat megmossuk, szárazra itatjuk. Az olívaolajat, a citromlét és a bazsalikomot összekeverjük, és bekenjük vele a májat.
2. A májat faszénparázs fölé tesszük, és mindkét oldalán kb. 3-5 percig sütjük. Közben többször megkenegetjük a fűszeres lével.
3. A májat levesszük a rácsról, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, és a maradék olajos-citromos öntetet mellé adjuk. Rizzsel és Görög parasztsalátával tálaljuk.
Görög parasztsaláta

1. Az előkészített zöldségeket egy tálban ecettel meglocsoljuk, sóval és borssal megfűszerezzük, és jól összekeverjük.
2. Fekete olajbogyóval, juhsajttal és esetleg kapribogyóval díszítjük, és az egészet bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal.
3. Végül egy kis oregánóval megszórjuk. Frissen sült fehér kenyeret kínálunk hozzá.