Roston sült borjúmáj

Szikotakia moszhariszia szti szhara

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült borjúmáj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db borjúmáj
8 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
4 ág finomra aprított bazsalikom
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A középen elvágott májat megmossuk, szárazra itatjuk. Az olívaolajat, a citromlét és a bazsalikomot összekeverjük, és bekenjük vele a májat.

2. A májat faszénparázs fölé tesszük, és mindkét oldalán kb. 3-5 percig sütjük. Közben többször megkenegetjük a fűszeres lével.

3. A májat levesszük a rácsról, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, és a maradék olajos-citromos öntetet mellé adjuk. Rizzsel és Görög parasztsalátával tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Görög parasztsaláta

Görög parasztsaláta
2-3 db kockára vágott paradicsom
1 db kockára vágott kígyóuborka
1 fej karikára vágott hagyma
1 db hegyes, karikára vágott zöldpaprika
20 dkg juhsajt
ízlés szerint keményre főzött tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint ecet
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint fekete olajbogyó
ízlés szerint kapribogyó

1. Az előkészített zöldségeket egy tálban ecettel meglocsoljuk, sóval és borssal megfűszerezzük, és jól összekeverjük.

2. Fekete olajbogyóval, juhsajttal és esetleg kapribogyóval díszítjük, és az egészet bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal.

3. Végül egy kis oregánóval megszórjuk. Frissen sült fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Roston sült borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Roston sült borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
lexikon