Borjúhús fokhagymás bormártásban

Szofrito

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúhús fokhagymás bormártásban
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet 2 cm vastag borjúhús
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
¼ csokor finomra aprított petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
igény szerint liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kiklopfoljuk, és lisztben megforgatjuk.

2. Az olívaolajat párolóedényben felforrósítjuk, és a húst elősütjük benne. A fokhagymát, a petrezselymet és a babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.

3. Erős lángon néhány percig sütjük, majd fehérborral felöntjük.

4. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Ezután csökkentjük a hőfokot, és az ételt fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Köretként sült burgonyát, burgonyapürét vagy rizst kínálhatunk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúhús fokhagymás bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Borjúhús fokhagymás bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok