Marinált vörös márna

Barbunia marinata

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marinált vörös márna
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb vörös márna
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 dkg friss rozmaring
8 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál kristálycukor
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
igény szerint liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tojásos citrommártáshoz:
2 db citrom leve
2 db felvert tojás

Elkészítés:

1. A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Kívül-belül sóval bedörzsöljük, és lisztben megforgatjuk.

2. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megsütjük benne a halat. Kivesszük az olajból, az olajat finom lyukú szűrőn leszűrjük, és visszaöntjük a serpenyőbe.

3. A tojásokat felverjük, a citromlét beleöntjük, és a kissé kihűlt olajjal elkeverjük. A rozmaringot és a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, ezután már nem forraljuk tovább.

4. A cukrot is belekeverjük, a megsült halakat a mártásba tesszük, és néhány percig állni hagyjuk benne. Tálra tesszük, petrezselyemmel megszórjuk. Kissé kihűlve, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Marinált vörös márna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Marinált vörös márna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek