Marinált vörös márna
Barbunia marinata



Elkészítés:
1. A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Kívül-belül sóval bedörzsöljük, és lisztben megforgatjuk.
2. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megsütjük benne a halat. Kivesszük az olajból, az olajat finom lyukú szűrőn leszűrjük, és visszaöntjük a serpenyőbe.
3. A tojásokat felverjük, a citromlét beleöntjük, és a kissé kihűlt olajjal elkeverjük. A rozmaringot és a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, ezután már nem forraljuk tovább.
4. A cukrot is belekeverjük, a megsült halakat a mártásba tesszük, és néhány percig állni hagyjuk benne. Tálra tesszük, petrezselyemmel megszórjuk. Kissé kihűlve, friss fehér kenyérrel tálaljuk.