Vörös márna paradicsommártásban

Barbunia me domata

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörös márna paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db hámozott, passzírozott paradicsom
8 nagyobb vörös márna
1 db citrom leve
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A belsejét sóval bedörzsöljük. Egy kis lisztet sóval és borssal elkeverünk, és a halat megforgatjuk benne. Az olívaolaj felét serpenyőben felforrósítjuk, a halakat megsütjük benne, majd levesszük a tűzről.

2. A maradék olívaolajat is felforrósítjuk egy lábosban, a fokhagymát megpároljuk benne, hozzáadjuk az átpasszírozott paradicsomot, felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort. Sóval és borssal fűszerezzük, és gyenge tűzön kb. 30 percig főzzük.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halakat tepsibe tesszük, leöntjük a paradicsommártással, és kb. 15 perc alatt a sütőben átsütjük. Tálon elrendezzük, citromlével leöntjük, és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Vörös márna paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Vörös márna paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok