Vaddisznó padlizsánnal

Agrioguruno me melidzanesz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apró szemű padlizsán
100 dkg darabolt vaddisznócomb
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
3 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 fej karikára vágott hagyma
10 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. A húst nem túl kis darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, és megpároljuk benne a hagymát.

2. A húst rátesszük, és körös-körül jól megpirítjuk. A paradicsomot egy kis vízzel hozzáadjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

3. Nagyon kis lángon kb. 90-120 percig pároljuk, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul.

4. Közben többször forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet. A padlizsánt megmossuk, a végét a szárával együtt levágjuk.

5. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és az egész padlizsánokat megsütjük benne.

6. A húshoz adjuk, és az egészet még 5 percig forraljuk. Tálba tesszük, és petrezselyemmel megszórjuk. Még melegen, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Vaddisznó padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 741 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Kép nélkül
Vaddisznó padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj