Zöld omlett
Praszini omeleta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 3 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér
Elkészítés:
1. A spenótot megmossuk, a szárakat levágjuk, a leveleket néhány percre forró vízbe tesszük, majd jól lecsepegtetjük. A vaj felét megolvasztjuk, a spenótot kevergetve megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a juhsajtot, és levesszük a tűzről.
2. A maradék vajat serpenyőben megolvasztjuk, a tojásokat felverjük, sóval és borssal fűszerezzük. Adagonként a serpenyőbe tesszük őket, és hagyjuk megkocsonyásodni. Az omletteket tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a spenóttölteléket, és összehajtjuk őket. Forrón, friss fehér kenyérrel tálaljuk.