Zöld omlett

Praszini omeleta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
15 dkg morzsolt juhsajt
30 dkg friss, blansírozott spenót
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. A spenótot megmossuk, a szárakat levágjuk, a leveleket néhány percre forró vízbe tesszük, majd jól lecsepegtetjük. A vaj felét megolvasztjuk, a spenótot kevergetve megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a juhsajtot, és levesszük a tűzről.

2. A maradék vajat serpenyőben megolvasztjuk, a tojásokat felverjük, sóval és borssal fűszerezzük. Adagonként a serpenyőbe tesszük őket, és hagyjuk megkocsonyásodni. Az omletteket tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a spenóttölteléket, és összehajtjuk őket. Forrón, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Zöld omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Zöld omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok