Gőzölt fűrészes sügér
Rofosz ahnisztosz
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 12 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint egész feketebors
ízlés szerint durva szemcséjű só
A díszítéshez:
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
igény szerint friss fehérkenyér
Elkészítés:
1. A halszeleteket egy tálban durva sóval megszórva 180 percig állni hagyjuk. Utána serpenyőbe tesszük, vízzel leöntjük, és felforraljuk, közben a habot lemerjük róla.
2. A hagymát, a fokhagymát és az olívaolajat hozzáadjuk, és még 60 percig főzzük, amíg a leve sűrű és fehér nem lesz.
3. A citromlét, a petrezselymet, a borsot és az oregánót beletesszük, csökkentjük a hőfokot, és a halat kb. 15 percig pároljuk.
4. Tálra tesszük, a mártással leöntjük, és petrezselyemmel díszítjük. Salátával és friss fehér kenyérrel tálaljuk.