Főtt hal

Pszari vraszto

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Főtt hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lebőrözött, darabolt halfilé
2 és fél dl passzírozott paradicsom
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 fej karikára vágott hagyma
1 db szeletelt cukkini
2 nagyobb hámozott, kockára vágott burgonya
2 szál darabolt sárgarépa
2 db citrom leve
½ dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. A lehetőleg földközi-tengeri, esetleg atlanti-óceáni halfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a citromlé felével meglocsoljuk, és 60 percig állni hagyjuk.

2. A paradicsomon kívül minden zöldséget vízben megfőzünk.

3. A főzési idő fele után hozzáadjuk a paradicsomot és a halat, és kb. 20 percig (a párolási idő változhat) főzzük. A tetején képződő habot lemerjük. Se a zöldség, se a hal ne főjön szét, és a lé legyen sűrű.

4. A maradék citromlét és az olívaolajat belekeverjük. Forrón, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Főtt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Főtt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
most van szezonja