Görög halászlé

Kakavia

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög halászlé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lebőrözött halfilé
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 db hámozott, szeletelt paradicsom
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 szál szeletelt sárgarépa
2 fej karikára vágott hagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
1 db citrom leve
igény szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy fazékban felforrósítjuk, a hagymát, a sárgarépát és a zellert megpároljuk benne.

2. A paradicsomot egy kis vízzel hozzáadjuk, és fedő alatt 30 percig főzzük.

3. Ezután beletesszük a halakat, a fokhagymát, a petrezselymet és a babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, sózzuk és borsozzuk. 10 percig főzzük, amíg a zöldség és a hal megpuhul (óvatosan keverjük meg, nehogy a halfilé szétessen).

4. A halat kivesszük a fazékból, és elosztjuk a tányérokon. A levest citromlével, sóval és borssal ízesítjük, és a halfilékre öntjük. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Legalább 3-4 különböző fajta földközi-tengeri halat, kagylót, rákot használjunk hozzá! A zöldségeket is idénytől függően választhatjuk meg.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Görög halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Görög halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
facebook