Sütemény recinával és lukumival
Methiszmena



Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. Az olajat és a recinát hozzáadjuk, és sima, lágy tésztává dolgozzuk össze.
2. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kerek formákat szaggatunk ki belőle.
3. Mindegyik darabra 1/3 (lehetőleg mandulás) lukumit és egy fél dióbelet teszünk, a tésztát összehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk.
4. A tésztabatyukat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben addig sütjük őket, amíg pirulni kezdenek. Ekkor kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk, és légmentesen záródó edényben tároljuk.