Sütemény recinával és lukumival

Methiszmena

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütemény recinával és lukumival
Adag: 1 tepsi (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db lukumi
2 dl fehérbor
100 dkg liszt
30 szem félbevágott dió
1 tasak sütőpor
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. Az olajat és a recinát hozzáadjuk, és sima, lágy tésztává dolgozzuk össze.

2. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kerek formákat szaggatunk ki belőle.

3. Mindegyik darabra 1/3 (lehetőleg mandulás) lukumit és egy fél dióbelet teszünk, a tésztát összehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk.

4. A tésztabatyukat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben addig sütjük őket, amíg pirulni kezdenek. Ekkor kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk, és légmentesen záródó edényben tároljuk.

Sütemény recinával és lukumival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sütemény recinával és lukumival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár